Заняття 1. Ознайомлення з природним довкіллям .
" Екскурсія до харчоблоку".
Мета: ознайомити дітей з кухнею та її обладнанням ( плита, посуд, стіл, духова піч, мийка); увести до словника дітей слова - назви предметів посуду (каструля, миска, тарілка, ніж, ложка, сковорідка); виховувати повагу до праці кухаря, охайність; закріпити назви предметів одягу ( ковпак, хустинка, халат, кітель, фартух); розвивати зв'язне мовлення, логічне мислення.
Заняття 2. Розвиток мовлення і культура мовленневого спілкування.
" Приготуємо обід".
Мета: формувати в дітей уявлення про певні трудові дії кухаря, про предмети якими він користується під час роботи; закріпити вміння вести діалог з дорослими, відповідати на запитання, робити висновки, висловлювати судження; вправляти в умінні складати речення; збагачувати словниковий запас назвами продуктів харчування; виховувати повагу до людей праці.
Немає коментарів:
Дописати коментар