вівторок, 30 квітня 2024 р.

 Вівторок 30 квітня.

Великодня руханка.


Інтегроване заняття. Ознайомлення із соціумом + розвиток мовлення і культура мовленнєвого спілкування.

Тема: "Великдень - велике свято. Розповідання казки "Курочка Ряба".(використання настільного театру).

Мета: ознайомити дітей зі святом Великодня, дати уявлення про нього, розповісти як люди готуються до свята; розвивати бажання брати активну участь у підготовці до свята; продовжувати вчити дітей відтворювати зміст казки за ігровою ситуацією, відповідати на запитання; активізувати в мовленні дітей дієслова минулого часу ( був, була, знесла,бив, била, бігла, зачепила, розбила) та майбутнього ( знесу); вправляти у вимові звуків - глухих приголосних (к), (т), у звуконаслідуваннях (ко - ко - ко), (тук - тук - тук), шиплячого звука (ш) у словах (мишка, вушка); розвивати виразність мовлення; виховувати моральність, доброзичливість, товариськість, інтерес до народних традицій.



четвер, 25 квітня 2024 р.

 Четвер 25 квітня.

Інтегроване заняття. Ознайомлення з природним довкіллям+ розвиток мовлення і культура мовленнєвого спілкування.

Тема: "Квітучі дерева. Галасливе птаство".

Мета: продовжувати знайомити дітей із живою природою та свійськими птахами, їхніми повадками та способом живлення;  уточнити та поглибити уявлення дітей про дерева; вчити дітей визначати та називати характерні зовнішні ознаки дерев ( стовбур, крона, листя, квіти); розвивати вміння дітей розрізняти дерева, квітучі рослини; пізнавальний інтерес, логічне мислення, сенсорні еталони; виховувати інтерес і любов до тварин,прагнення піклуватись про них, вміння помічати зміни в природі, любов до весняної природи.



середа, 24 квітня 2024 р.

 Середа 24 квітня.

Логіко - математичний розвиток.

Тема" Кількісна і порядкова лічба. Орієнтування в просторі".

Мета: продовжувати вправляти дітей в кількісній та порядковій лічбі в межах 3; співвідносити кількість предметів із цифрами 1, 2, 3; знаходити місце кожного предмета в ряді інших; закріпити поняття "на", "під", "між"; формувати вміння колективно працювати на занятті; виховувати інтерес до занять.



понеділок, 22 квітня 2024 р.

Всесвітній день Землі.

 Понеділок 22квітня.


Наша планета - Земля,

Щедра вона і багата.

Гори, ліси і поля -

Наша домівка, малята.

Сонечко рано встає,

День промінцями засвітить,

Все на планеті - твоє,

Треба його нам любити.

Пильно до вкола дивись,

Оберігай кожну гілку!

Пісні у пташки учись,

А працелюбності - в бджілки! 


Руханка "Мандрую по землі".



Художньо  - продуктивна діяльність аплікація.

Тема "Моя Земля".

Мета: дати зрозуміти, що тільки від нас самих залежить що нас чекає в майбутьньому; що Землю треба любити та поважати бо вона нам дає ресурси для життя: їжу, воду, світло, житло,відпочінок; формувати у дітей бережне ставлення до Землі та навколишнього середовища; виховувати любов та бережливе ставлення до природи.

Послухаємо пісню " День Землі" і дізнаємося, яка вона Земля.






четвер, 18 квітня 2024 р.

 Четвер 18 квітня.

Розвиток мовлення і культура мовленнєвого спілкування (художня література).

Тема "Читання вірша О. Олеся " Весна, весна! Радійте, дітки!"".

Мета: вчити дітей розуміти зміст твору; закріпити знання про весняні явища у природі; спонукати повторювати окремі слова та вирази з відповідною інтонацією; розвивати поєтичний слух, увагу, пам'ять; виховувати любов до рідного краю і організованість.



понеділок, 15 квітня 2024 р.

 Понеділок 15 квітня 

Руханка "Весняний віночок".


Художньо - продуктивна діяльність. Малювання.

Тема "Кульбаби у траві".

Мета: вчити дітей виконувати зображення, передавати у тематичному малюнку нескладний сюжет; вправляти в умінні ритмічно розміщувати малюнок на аркущі паперу; формувати вміння малювати фарбами; закріпити вміння проводити коротенькі вертикальні лінії, домальовуючи кульбабам квіточку; розвивати увагу спостережливість; виховувати акуратність у роботі, любов до природи.



пʼятниця, 12 квітня 2024 р.

П'ятниця 12 квітня.

Онлайн заняття. Художньо - продуктивна діяльність. Ліплення.

Тема: "Небезпечні гриби".

Мета: ознайомити дітей з основними небезпечними чинниками довкілля - грибами; вчити дітей розкочувати пластилін до потрібних розмірів, з'єднувати частини виробу між собою, прикрашати вироб; виховувати чуття задоволення від виконаної роботи; отримувати радістні емоції під час роботи.







Дякую дітям та батькам за роботу та надання фото і відео матеріалів.


четвер, 11 квітня 2024 р.

 Четвер 11 квітня.

Інтегроване (ознайомлення із соціумом; розвиток мовлення і культура мовленнєвого спілкування).

Тема: "Сірники - не іграшка. Вулиця".

Мета: ознайомити дітей з правилами пожежної безпеки; закріпити поняття "Сірники - не іграшки"; ознайомити з пожежною машиною;формувати уявлення дітей про елементарні правила безпечної поведінки на вулиці; вчити будувати речення, відповідати на запитання вихователя на задану тему та описувати вулицю; вдосконалювати зв'язне мовлення, артикуляцію; збагачувати словниковий запас дітей словами: вулиця, дорога, легкові та вантажні автомобілі;  розвивати зв'язне мовлення, увагу, спостережливість; виховувати слухняність, бережливе ставлення до свого здоров'я, організованість.



середа, 10 квітня 2024 р.

 Середа 10 квітня.

Руханка "Порічка Марічка".



Логіко - математичний розвиток.

Тема: "Кількісна лічба. Порівняння за розміром".

Мета: закріпити вміння розпізнавати та називати геометричні фігури, порівнювати предмети за величиною(великий, маленький); формувати уявлення про поняття "порівну"; вправляти в кількісний лічбі в межах 3; виховувати повагу до товаришів.



пʼятниця, 5 квітня 2024 р.

П'ятниця  5 квітня.

Онлайн заняття. Художньо - продуктивна діяльність. Аплікація.

Тема: " Котики вербові".

Мета: спонукати дітей складати зображення квітки; закріпити знання назв кольорів; розвивати естетичне сприйняття; викликати бажання зробити красиву квітку.








Дякую дітям та батькам за роботу та надання фото і відео матеріалів.








вівторок, 2 квітня 2024 р.

 Вівторок 2 квітня.

Інтегроване заняття. Ознайомлення із соціумом + розвиток мовлення і культура мовленнєвого спілкування 

Тема "Кімнатні рослини. Весняні квіти".

Мета: викликати в дітей інтерес до квітів на прикладі кімнатних рослин; вчити виділяти істотні ознаки квітки ( стебло, листя, коріння); закріпити вміння піклуватися про рослини ( поливати, протирати листя, підпушувати землю); формувати вміння виконувати роботу в певній послідовності та бажання допомагати дорослим доглядати за квітами; розвивати увагу, спостережливість; поповнити знання дітей про рослини найближчого оточення, зокрема квіти; вчити дітей називати квіти та за допомогою дорослого будувати словесні описи рослин, називати їх частини, визначати колір, ознаки; формувати вміння дітей відповідати на запитання, складати порівняльні речення; розвивати зв'язне мовлення, пізнавальний інтерес до живого довкілля, спостережливість; виховувати бережливе ставлення до ро рослин, естетичні  почуття.






понеділок, 1 квітня 2024 р.

 Понеділок 1 квітня - День сміху!


Сьогодні День сміху, гумору і веселощів! Вітаю Вас з цим прекрасним святом! Бажаю всім бути життєрадісними, веселими і позитивними людьми.

Руханка " В здоровому тілі - здоровий дух".


Художньо - продуктивна діяльність. Малювання. 

Тема: "Перші весняні квіти".

Мета: привчати дітей бачити красу в природі, викликати бажання малювати фарбами; вчити малювати вертикальні лінії та наносити пензликом мазки в заданому силуеті; розвивати естетичне сприйняття, пам'ять, увагу; виховувати любов до природи .



 Зі святом Великодня!