пʼятниця, 23 лютого 2024 р.

 П'ятниця 23 лютого.

Онлайн заняття. Художньо - продуктивна діяльність. Ліплення 

Тема: "Чарівна тарілочка ".

Мета: навчити дітей розплющувати кулясту форму, ознайомити з прийомом прищипування; продовжувати вчити класифікувати предмети домашнього побуту; розвивати фантазію, естетичний смак, спостережливість; формувати вміння закінчувати розпочату роботу; виховувати бажання ліпити, наполегливість, почуття радості від виконаної роботи.










Дякую дітям і батькам за роботу та надання фото і відео матеріалів.

 Четвер 22 лютого.

Інтегроване заняття. Ознайомлення з природним довкіллям+ розвиток мовлення і культура мовленнєвого спілкування.

Тема: "Розповідання казки "Рукавичка" ".( Театр тіней).

Мета: спонукати дітей брати участь у бесіді, відповідати на запитання за змістом знайомої казки, повторюючи та продовжуючи речення вихователя; розвивати діалогічне мовлення на основі програвання епізодів із сюжету казки; формувати в дітей уміння запитувати, вживати питальне слово(хто?), і відповідати на таке запитання; заохочувати використовувати в мовленні слова із суфіксами(-ик-, -ичк-) в образних виразах (вовчик- братик, зайчик - побігайчик, лисичка - сестричка); вчити будувати прості речення з однорідними членами та звуконаслідувати тварин( пі- пі, ква - ква); розвивати інтонаційну виразність мовлення; формувати вміння використовувати перелічувальну інтонацію в реченнях з однорідними членами.



середа, 21 лютого 2024 р.

 Середа 21 лютого.

Сенсорний розвиток.

Тема: "Ведмедик на гостині в дітей".

Мета: вчити дітей розрізняти напрямки "вперед - назад"; формувати навички групування однакових за величиною предметів; закріплювати вміння добирати потрібні геометричні форми до зображень; розвивати мислення, уважність; виховувати доброзичливе ставлення одне до одного.




понеділок, 19 лютого 2024 р.

 Понеділок 19 лютого.

Руханка " Я і ти".


Художньо - продуктивна діяльність. Малювання.

Тема: " Прикрасимо рушник".

Мета: продовжувати вчити малювати фарбами, охайно користуватися фарбою; ритмічно наносити візерунок, правильно тримати пензлик; виховувати акуратність у роботі.



пʼятниця, 16 лютого 2024 р.

День Еднання.

П'ятниця 16 лютого .


День Еднання- це свято, коли всі українці разом радіють. Це час, щоб пам'ятати, як важливо бути разом і підтримувати один одного.


В єдності - НАША СИЛА!


Онлайн заняття. Художньо - продуктивна діяльність. Малювання.

Тема: " День єднання ".
Мета: закріпити знання дітей  про кольори(синій, жовтий); вправляти в умінні малювати олівцем, правильно його тримаючи, робити рухи в одному напрямку, малювати не виходячі за край силуета; виховувати охайність, старанність, посидючість, інтерес до малювання,бажання допомагати одне одному, любов та повагу до України та її народу.











Дякую дітям та батькам за роботу і надання фото і відео матеріалів.


четвер, 15 лютого 2024 р.

 Четвер 15 лютого.

Ознайомлення з природним довкіллям + розвиток мовлення і культура мовленнєвого спілкування.

Тема: " Де ти, білочка, живеш? Лісові звірята ".

Мета: продовжувати знайомити дітей зі світом тварин, зокрема білочкою, її житлом; продовжувати вчити дітей відповідати на запитання, відгадувати загадки, учити дітей уважно слухати та розуміти текст вірша; збагатити словник дітей назвами диких тварин, словами: зайчик, зайченятко, пухнастий, біленький, білочка, гриби, шишки, ведмедик; розвивати мовлення, пам'ять; виховувати дбайливе ставлення до природи; сприяти розвитку естетичного сприйняття навколишнього світу.



середа, 14 лютого 2024 р.

 Середа 14 лютого.


Онлайн заняття. Художньо - продуктивна діяльність. Аплікація.

Тема:  " Валентинка ".

Мета: вчити дітей викладати елементарні аплікації, силуети сердець; розвивати естетичний смак,вміння сприймати предмет у цілому;  дрібну моторику рук; підтримувати спонтанні прояви творчості під час самостійного добирання і їх компонування; виховувати позитивне емоційне ставлення до результатів своєї праці, самостійність.














Дякую дітям і батькам за роботу та надання фото і відео матеріалів.

пʼятниця, 9 лютого 2024 р.

 П'ятниця 9 лютого.

Онлайн заняття. Художньо - продуктивна діяльність. Ліплення.

Тема: " Зайчик ".

Мета: підтримувати в дітей інтерес до образотворчої діяльності, бажання працювати з пластичними матеріалами; вчити дітей ліпити частинами, а потім з'єднувати виліплені форми, міцно притискаючи одна до одної, для отримання нового образу - персонажа казки і за допомогою природного матеріалу передавати його характерні риси; закріпити навички ліплення овальних предметів; розвивати формоутворювальні рухи рук, вміння долати труднощі; виховувати наполегливість, старанність.







Дякую дітям та батькам за роботу і надання фото і відео матеріалів.

четвер, 8 лютого 2024 р.

 Четвер 8 лютого.

Ознайомлення з природним довкіллям + розвиток мовлення і культура мовленнєвого спілкування.

Тема: " Добрий день зайчику ".

Мета: продовжувати знайомити дітей з дикими тваринами (зайцем), характерними ознаками зовнішнього вигляду, поведінки;вправляти дітей в умінні промовляти звуки (а) та (у); формувати вміння відповідати на запитання; учити вживати іменники в однині та множені; стежити за змістом вірша та вставляти слова, закінчуючи речення; розвивати увагу, мовлення; збагатити словник назвами іграшок, виховувати доброзичливість, турботливість; викликати інтерес до життя тварин; розвивати спостережливість, увагу; виховувати любов до живої природи.



середа, 7 лютого 2024 р.

 Середа 7 лютого.

Ознайомлення з соціумом + розвиток мовлення і культура мовленнєвого спілкування.

Тема: " В гості зайчик завітав ".

Мета: розширити знання дітей про тварин, що живуть у лісі ( зайчика), зовнішній вигляд, особливості поведінки; вчити визначати й називати частини тіла зайчика, як він живиться, пересувається;учити дітей складати описову розповідь, вживати узагальнювальне слово "тварина"; збагатити словник назвами тварин; продовжувати вчити вживати іменники в множені( назви дитинчат тварин); розвивати допитливість, зв'язне мовлення, увагу, мислення; виховувати інтерес і доброзичливе ставлення до тварин.



вівторок, 6 лютого 2024 р.

 Вівторок 6 лютого.

Руханка Фрікаделька Елька.

Художньо - продуктивна діяльність. Малювання. 

Тема: " Смачна морква для зайчат ".

Мета: розвивати в дітей сюжетно - ігровий задум; вчити ритмічно проводити короткі й довгі вертикальні лінії пензликом згори вниз ( до моркви), правильно користуватися ним ( охайно набирати фарбу, вести пензликом тільки за ворсом, промивати його); закріпити вміння розпізнавати кольори; розвивати естетичне сприйняття; виховувати посидючість, інтерес до малювання, дбайливе ставлення до навколишньої природи.



пʼятниця, 2 лютого 2024 р.

 П'ятниця 2 лютого.

Онлайн заняття. Художньо - продуктивна діяльність. Аплікація.

Тема: "Прикрасимо пташку ".

Мета: розвивати в дітей естетичне сприйняття природи; вчити бачити красу форми птахів, плавність та ритмічність їхніх рухів, які діти можуть передати своїми рухами; формувати вміння наносити об'єкти потрібної форми та кольору; розвивати моторику рук та мовлення шляхом поєднання процесу аплікації з промовлянням вірша.









Дякую дітям і батькам за роботу та надання фото і відео матеріалів.


 Зі святом Великодня!