неділя, 16 квітня 2023 р.

З Великоднем.

 


Вітаємо зі Світлим Христовим Воскресінням! Світла і добра,благоденства і процвітання, віри і любові вам, Миру і щастя вашому дому, вам, рідним і близьким. Христос воскрес!





пʼятниця, 14 квітня 2023 р.

 Художньо - продуктивна діяльність. Аплікація.

"Небезпечні гриби".

Мета: ознайомити дітей з основними небезпечними чинниками довкілля - грибами; вчити дітей наклеювати зображення предмета, правильно розміщувати його на аркуші паперу, одержуючи найпростішу картинку; закріпити прийоми наклеювання; виховувати чуття задоволення від виконаної роботи.



середа, 12 квітня 2023 р.

 Розвиток мовлення і культура мовленневого спілкування.

"Небезпечні предмети".

Мета: вчити дітей уважно слухати вірші та відгадувати загадки, будувати причинно - наслідкові речення на задану тему; робити висновки за допомогою вихователя; вдосконалювати в дітей зв'язне мовлення, артикуляцію, вміння давати відповіді на запитання дорослого; формувати уявлення про елементарні основи безпечної поведінки в житті; розвивати пам'ять, увагу; виховувати слухняність,пошану до дорослих.



понеділок, 10 квітня 2023 р.

 Заняття 1. Ознайомлення з соціумом.

"Сірники - не іграшка".

Мета: ознайомити дітей з правилами пожежної безпеки; закріпити поняття "Сірники не іграшка"; ознайомити з пожежною машиною; розвивати зв'язне мовлення; виховувати слухняність.


Заняття 2. Художньо - продуктивна діяльність. Малювання.

" Небезпечна цукерка".

Мета: вчити дітей зображувати предмети, який складається із прямокутної та трикутної форм; вправляти в умінні виконувати прямі лінії на трикутній формі та крапки на прямокутній, ритмічно наносити на фон; розвивати увагу, спостережливість; виховувати акуратність у роботі.




четвер, 6 квітня 2023 р.

 Заняття 1. Ознайомлення з природним довкіллям.

"Праця дорослих навесні".

Мета: ознайомити дітей з працею людей навесні; розвивати спостережливість, зв'язне мовлення; спонукати до надання посильної допомоги дорослим; виховувати ціннісне ставлення до праці.


Заняття 2. Розвиток мовлення і культура мовленневого спілкування. Аплікація.

"Зустріч із весною".

Мета: вдосконалювати уміння дітей розглядати картину,відповідати на запитання за її змістом, складати невеликі розповіді; формувати навички імітувати звуки навколишнього середовища; вживати слова "бути" на означення дії у майбутньому часі; вчити говорити у різному темпі( швидко, повільно), виразно декламувати невеликі за обсягом вірші; розвивати мовленнєве дихання, зв'язне мовлення, пам'ять, увагу; продовжувати розширювати уявлення дітей про ознаки весни в живій та неживій природі; вчити свідомо запам'ятовувати вірші, розвивати поетичний слух; виховувати любов до природи.



вівторок, 4 квітня 2023 р.

 Квітень на хмаринку сів,

До нас в гості прилетів.

А за ним, як діточки, 

Поспішають квіточки:

Ось конвалії й в'юнки, 

Барвинкові килимки, 

А кільбабки і дзвіночки - 

Малюкам плести віночки.


Інтегроване заняття. Розвиток мовлення і культура мовленневого спілкування + малювання.

" Весняні квіти".

Мета: поповнити знання дітей про рослини найближчого оточення, зокрема квіти; привчати дітей бачити красу в природі, викликати бажання малювати фарбами; вчити дітей називати квіти за допомогою дорослого будувати словесні описи рослин, називати їх частини, визначити колір, ознаки; вчити малювати вертикальні лінії та ритмічно наносити пензликом мазки на лінії з обох сторін; формувати вміння дітей відповідати на запитання, складати порівняльні речення; розвивати зв'язне мовлення, пізнавальний інтерес до живого довкілля, спостережливість; розвивати естетичне сприйняття, пам'ять, увагу; виховувати бережливе ставлення до рослин, естетичні почуття.


Послухаємо пісню "Ми маленькі квіточки".

https://youtu.be/KL3XZfH-FKc

Дидактична гра "Весняні квіти".

Мета: назвати квітку,скласти опис рослини та знайти її за тінню.













 Зі святом Великодня!